_MG_4483
Aceștia sunt toți absolvenți ai UNARTE București, ai Universității de Vest – Facultatea de Arte Plastice și Design și ai Universitătii de Arte și Design din Cluj-Napoca. Împreună vor lucra alături de artistul multimedia Cătălin Crețu (compozitor și artist) pentru a transforma spațiul din cadrul concertului-instalație The Zone of Sound Fiction promovat anul acesta de Zona Imaginarium. Lucrările artiștilor vizuali vor fi descompuse și recompuse în cadrul proiecțiilor, alături de cadre cu muzicienii care vor cânta pe scenă și vor fi astfel incluse într-un ansamblu multimedia semnat de catre Cătălin Crețu – artistul multimedia din proiect. Proiecțiile au un caracter unic, fiind diferite de la o reprezentație la alta.
Participarea cunoscutului pictorul Sorin Ilfoveanu este un privilegiu și o onoare pentru toți artiștii implicați. Născut în 1946 la Câmpulung-Muscel, Sorin Ilfoveanu este unul dintre cei mai importanți pictori români contemporani, cu o reputată activitate de profesor și rector al Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti. Elev al maestrului Corneliu Baba, Ilfoveanu practică o artă recognoscibilă, desen și pictură, într-un stil personal care explorează teme existențiale, simbolic-criptate la nivelul personajelor sale deja iconice, cu surse vizuale bizantine și un subtil orizont stilistic primitiv. Are lucrări în expoziţii, muzee şi colecţii private importante ale lumii, de la Paris la Tokyo, de la Bucureşti la Oslo şi Perugia. A participat la Bienala de la Veneţia în 1987, este decorat cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Mare Ofiţer și laureat al Marelui Premiu Prometheus pentru Opera Omnia în 2011. Este primul artist din portofoliul galeriei AnnArt, care îl reprezintă din 2011, cu două expoziții personale (Desene 2008 – 2011 în 2011 și Alb în 2013) și șase participări în expoziții de grup.Trăieşte şi lucrează în Bucureşti şi Rădeşti. (http://annartgallery.ro/artist.php?prodid=47)
zona-imaginarium-2017-1
Livia Mateiaș – este artist vizual român, interesată de arta new media și arta postgravitațională. În 2013 și-a dat doctoratul în arte vizuale, la Facultatea de Arte și Design din Timișoara. Creațiile sale au fost expuse în evenimente precum: File Festival, São Paulo, BR; Contemporary Art Ruhr, Essen, DE; Art Encounters, Timișoara, RO; Media Art Festival, Arad, RO; Art Safari, București, RO; Banat Pavilion, Pancevo, RS; X Platform, București, RO; Artists’ Books on Tour, Viena, AT / Praga, CZ / Ljubljana, SI etc. Livia a primit și câteva premii la diferite concursuri de creație în Viena, Hamburg, Timișoara, București, Piatra Neamț, Bârlad etc. Este cofondator al studioului de artă și design – artouching.
Tudor Marinescu – absolvent al UNARTE București, la clasa profesorului Vladimir Zamfirescu și membru al UAP din 1996. Artist vizual complex, el deține o impresionantă listă de participare la diverse expoziții pe plan național și internațional. Lucrările propuse pentru Zona Imaginarium fac parte dintr-o serie de compoziții ce pot fi încadrate în zona picturii abstracte, dar cu o permanentă trimitere către lumea reală a formelor. Acesta pleacă fie de la harta unui oraș, fie de la constructia unui spațiu, în încercarea de a evidenția prin transformări picturale, conținuturi și sensuri noi: imaginea unor trepte care te pot trimite în spatele ei sau te mențin în acest labirint pictural, prin care un pianist a rătăcit căutându-și pianul.
Petrică Ștefan – absolvent al Facultății de Arte Plastice și Design, din cadrul Universității de Vest din Timișoara, în perioada 2007-2010. În anul 2012 finalizează masteratul în pictură – Surse și resurse ale imagini, în cadrul aceleiași facultăți. În 2011, are loc expoziția personală Evolution la Galeria Triade din Timișoara, urmată de expoziții personale, în 2012, la Galerie 3 din Klagenfurt, Austria, apoi, în 2013, la Galeria Calina din Timișoara, împreună cu expoziții de grup din Timișoara, București, Roma, Hamburg, Budapesta și ulterior expoziții personale la București și Cetate. Conceptul lucrărilor constă în explorarea modalităților de a reprezenta materia în variile sale forme, surprinzând-o atât în consistențe telurice onctuoase la vibrații aeriene şi paralelisme ce devin, în ansamblul lor, adevărate reţele de comunicare între tipurile de spaţiu și mișcare.
Marius Strugariu a absolvit Universitatea Națională de Arte București în 2006 la secția Modă. Secția Modă a fost probabil o cale prin care a descoperit și explorat posibilitatea de a desena orice și nu neapărat desținatia a ceea ce dorea cu adevărat să realizeze. După ce a terminat școala, a plecat în lume să o exploreze liber, ajungând mai întâi în Olanda, Amsterdam, unde a avut o expoziție personală într-un bar „Siberie -The Coffeshop” în 2008, cu titlul „Show, be, it” .În 2012 a participat la o expoziție de grup organizată de CHEAPART European Network în Loads 6, Amsterdam cu o serie de 6 picturi, intitulată „Tabula Rasa” .În 2013, s-a mutat în Maastricht, unde a obținut posibilitatea unui proiect de rezidență artistică, fiind prezentat în 2015, în Galeria B32, intitulat Ab Origine. În 2015 a participat la Street Art – Sibiu, unde a realizat o lucrare de artă murală „Cuib de Soare cu patru Păsări. Tablourile sale evocă panorame arhitecturale universale care au la bază principii primordiale și eterne întruchipate de elemente arhaice.